Πώς να κάνεις τη μπουγάδα σου εύκολη υπόθεσηΑφήνεις και εσύ τα ρούχα στο καλάθι των απλύτων για μέρες μέχρι να γεμίσει και να μη χωράει τίποτα άλλο μέσα; Δεν είσαι η μόνη! Δες τι μπορείς να κάνεις για να κάνεις το πλύσιμο των ρούχων σου εύκολη υπόθεση. 
 
1. Κάνε σωστό προγραμματισμό
 
Αν νιώθεις ότι σου παίρνει χρόνο το πλύσιμο των ρούχων βρες και κάτι άλλο να κάνεις την ώρα εκείνη, όπως το να γυμνάζεσαι. Μην περιμένεις χωρίς να κάνεις τίποτα μέχρι να τελειώσει το πλυντήριο. Μπορείς ακόμα και να βγεις έξω, να κάνεις τις δουλειές σου και να επιστρέψεις βάζοντας το πλυντήριο να συνεχίσει να δουλεύει από εκεί που το άφησες πριν φύγεις. 
 
2. Βάλε το χρονόμετρο να δουλέψει
 
Αν μπορείς να βάλεις χρόνο στο πλυντήριό σου και να το προγραμματίσεις να ξεκινήσει όταν θέλεις εσύ τότε καν'το. Βαλ΄το να ξεκινήσει μία ώρα πριν ξυπνήσεις το πρωί για να μην έχεις καθόλου την έννοια του. Και πέρα από αυτό θα πλύνεις τα ρούχα σου και με το μειωμένο ωράριο της ΔΕΗ. 
 
3. Κάνε σωστά το ξεκαθάρισμα
 
Αντί να ξοδεύεις χρόνο στο να ξεκαθαρίζεις τα λευκά από τα μαύρα και τα χρωματιστά μπορείς απλά να έχεις ένα λευκό καλάθι απλύτων για τα λευκά, ένα μαύρο για τα μαύρα και ένα χρωματιστό για τα χρωματιστά. 
 
4. Ξεφορτώσου μερικά ρούχα
 
Κάθε τρεις μήνες φρόντιζε να πετάς ότι ρούχα έχεις που έχουν καταστραφεί, έχουν ξεχυλωθεί ή έχουν τρύπες που δε ράβονται. Έτσι θα έχεις λιγότερα ρούχα να πλένεις. 
 
5. Η πρόληψη είναι το σημαντικότερο
 
Μπορεί να βαριέσαι μερικές φορές αλλά τη στιγμή που θα γίνει ένας λεκές καλό είναι να του βάζεις λίγο υγρό απορρυπαντικό και να τοποθετείς το λερωμένο ρούχο στο πλυντήριο. Εκεί μπορεί να μείνει μέχρι να μαζευτούν και άλλα ρούχα για πλύσιμο. 
 
6. Κράτα το καθαρό
 
Το να ξοδεύεις μερικά λεπτά κάθε 6 μήνες να καθαρίζεις το πλυντήριό σου είναι πολύ σημαντικό γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο αποτελεσματικό. Επίσης να ξέρεις πως όσο πιο λίγα ρούχα έχει μέσα κάθε φορά τόσο πιο λίγο κόπο κάνει για να τα πλύνει και επομένως εξοικονομείς με αυτόν τον τρόπο χρήματα.

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button