Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια και πουρέ



Υλικά:
 
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κότσι, κομμένο σε μερίδες
4 κρεμμύδια κομμένα στη μέση
1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
ντοματοπολτός: 3-4 κουταλιές, συμπυκνωμένος
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια
έτοιμος ή σπιτικός πουρές πατάτας
 
Εκτέλεση:
 
Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Πλένετε γρήγορα τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε και κόβετε τα πόδια τους. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές.
Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο ίδιο λάδι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε και αυτά.
 
Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το σκορπίζετε μέσα στην κατσαρόλα. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τον ντοματοπολτό και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30’ μέχρις ότου εξατμισθεί το κρασί και μείνει μια πλούσια σάλτσα.
 
Σερβίρετε το κρέας με πουρέ πατάτας και πασπαλίζετε προαιρετικά με μαϊντανό.

Συνδυάζεται με κόκκινο κρασί και καλή σας όρεξη!

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button