Πρωινή VS βραδινή ενυδάτωση: Χρειαζόμαστε και τις δύο;Από την κρέμα ενυδάτωσής μας περιμένουμε πολλά πράγματα: να μας ενυδατώνει, να μας διώχνει τη γυαλάδα, να μας σφίγγει την επιδερμίδα και πολλά άλλα. Τι γίνεται όμως με τις διάφορες κρέμες ενυδάτωσης; Πρέπει να βάζουμε και το πρωί και το βράδυ; 
 
Πρωινή ενυδάτωση
 
Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν την ημερήσια από τη βραδινή ενυδατική κρέμα. Το ένα είναι ότι η ημερήσια έχει και αντηλιακό έτσι ώστε να σε προστατεύει από τον ήλιο και το δεύτερο ότι είναι πιο ελαφριά έτσι ώστε να μην βαραίνει το πρόσωπό σου λόγω και του μακιγιάζ που του βάζεις. 
 
Βραδινή ενυδάτωση
 
Πέρα από το ότι είναι πιο πλούσια και δεν περιέχει αντηλιακό η βραδινή ενυδατική κρέμα ίσως περιέχει συστατικά όπως είναι τα ρετινοειδή και το γλυκολικό οξύ τα οποία υπάρχουν μόνο στις βραδινές κρέμες καθώς μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα σου πιο ευαίσθητη στον ήλιο αν τα βάλεις πρωινές ώρες. 
 
Τελικά τις χρειαζόμαστε και τις δύο; 
 
Η απάντηση είναι “ναι”! Είναι καλό να φοράς ένα προϊόν που παρέχει αντηλιακή προστασία κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα άλλο προϊόν τη νύχτα για να αναπλάθει την επιδερμίδα σου όσο εσύ κοιμάσαι.  
 
Και αν έπρεπε να διαλέξουμε μία από τις δύο, ποια θα ήταν καλύτερο να διαλέξουμε; 
 
Οι ειδικοί λένε πως αν θέλεις να έχεις μόνο μία ενυδατική κρέμα τότε καλό θα είναι να διαλέξεις αυτή της ημέρας που παρέχει και αντηλιακή προστασία. Μπορείς μάλιστα να τη φοράς και τη νύχτα!

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button