Nutellotti



Τα λένε Nutellotti και χρειάζονται μόνο 3 υλικά! Είναι μια συνταγή με χαμηλό budget, εξαιρετικά απλή εκτέλεση, κατάλληλη για όλους, με ή χωρίς γονική συναίνεση, και εγγυημένη επιτυχία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεχωρίζει η ερμηνεία της nutella που καταφέρνει να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά με την πάντα αγαπημένη γεύση φουντουκιού που χαρίζει στα μπισκότα! Η απλότητα της συνταγής μαγνητίζει τόσο την περιέργεια όσο και το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς περιμένεις με αγωνία να δεις αν αρκούν πράγματι μόνο 3 υλικά για να φτιάξεις νόστιμα μπισκότα. Η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπές «ναι»! Στην πρώτη κιόλας δαγκωνιά, αντιλαμβάνεσαι, όμως, το μοιραίο και προβλέψιμο φινάλε τους: θα εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού!
 
Υλικά
 
ΓΙΑ ΤA ΜΠΙΣΚΟΤΑ
⅔ κούπας nutella (180g)
1 μεσαίου μεγέθους αυγό
1¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (150g)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
½ κούπα nutella, κρύα από το ψυγείο (135g)
 
Εκτέλεση
 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις, και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με σύρμα χειρός τη nutella και το αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γυαλίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στο μείγμα και να προκύψει μια απαλή ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη (ή για μισή ώρα στο ψυγείο), μέχρι να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.
3. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε 16 μπαλίτσες (περίπου 25g η καθεμία). Τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν λίγο στο ψήσιμο. Με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας ή με το δάχτυλό μας δημιουργούμε στο κέντρο κάθε μπαλίτσας μία κοιλότητα (προσέχουμε να μην τρυπήσουμε τον πάτο του μπισκότου), όπου θα βάλουμε τη γέμιση αφού τα ψήσουμε.
4. Ψήνουμε τα μπισκότα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά στη λαμαρίνα. Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
5. Γεμίζουμε την κοιλότητα των μπισκότων με nutella, χρησιμοποιώντας κορνέ με μύτη σε σχήμα αστεριού ή ένα κουταλάκι. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.
 
Σημειώσεις
• Αν η ζύμη των μπισκότων κολλάει στα χέρια, δεν προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη (ή για μισή ώρα στο ψυγείο), μέχρι να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.
• Πριν γεμίσουμε τα μπισκότα, είναι προτιμότερο να βάλουμε τη nutella για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξει.
• Η χρήση διαφορετικής πραλίνας φουντουκιού, μπορεί να διαφοροποιήσει το τελικό αποτέλεσμα εξαιτίας της διαφορετικής σύστασης.
 

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button