Πώς να σιδερώσεις λιγότεροΠόσο βαριέσαι το σιδέρωμα; Πόσο πολύ αγχώνεσαι βλέποντας τη στοίβα σε μέγεθος Λόφου Στρέφη με τα ασιδέρωτα; Σε καταλαβαίνουμε για αυτό συγκεντρώσαμε για σένα μερικά έξυπνα κόλπα.
 
Δες πώς θα μειώσεις το χρόνο σιδερώματος:
Μόλις μαζεύεις τα ρούχα από το σκοινί και την απλώστρα, δίπλωνέ τα επιτόπου.
 
Βάλτα ανά κατηγορία με βάση το ύφασμα. Για παράδειγμα, πρώτα τα πιο σκληρά όπως τα τζιν, μαζί τα πουκάμισα, μαζί τα ρούχα του παιδιού ή τις πετσέτες της κουζίνας και τα σεντόνια.
Μετά βάλτα το ένα πάνω από το άλλο σε τακτοποιημένες στοίβες.
 
Τις πετσέτες μπάνιου ή θαλάσσης δίπλωνέ τις και βάζε τις απευθείας στις ντουλάπες. Ό,τι μπορείς να γλυτώσεις από σιδέρωμα, καλό είναι.
 
Όταν σιδερώνεις, βάζε τα ρούχα κατηγοριοποιημένα ώστε να μπορείς να τα τακτοποιήσεις εύκολα μετά- γιατί και αυτό είναι ένα παίδεμα. Για παράδειγμα, τα φορέματά σου, τα μπλουζάκια του συζύγου, τα ρούχα του παιδιού.
 
Βάλε διπλωμένο ένα σεντόνι και σιδέρωνε πάνω του κάποια ρούχα. Σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμο και θα μπορείς να βάλεις το επόμενο σεντόνι κ.ο.κ.
 
Για τα πολύ ζαρωμένα ρούχα, βάλτα σε κρεμάστρες και κρέμασέ τις στο μπάνιο. Με τον ατμό του ζεστού νερού (γιατί θα κάνεις και ένα μπανάκι η νοικοκυρά, δεν θα κάνεις;) οι ζάρες θα εξαφανιστούν και έτσι θα σιδερωθούν πιο εύκολα και γρήγορα.
 
Τέλεια tips για να κάνουμε τις δουλειές στο σπίτι παιχνιδάκι!

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button