10 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζουμε πριν παντρευτούμεΟ γάμος είναι ένα υπέροχο πράγμα και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, αγάπη και συμβιβασμούς για να πετύχει. Όμως, με τα διαζύγια να δίνουν και να παίρνουν, αρχίζουμε και αναρωτιόμαστε πόσα γνωρίζουμε στην πραγματικότητα για τον έγγαμο βίο;
 
Αν δεν έχουμε πλήρη επίγνωση της ζωής μέσα στον γάμο και της πραγματικότητας, τότε μπορεί να καταλήξουμε με σημαντικά προβλήματα όπως να κατηγορούμε τον εαυτό μας και να έχουμε προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν στον οριστικό χωρισμό. Ίσως, λοιπόν, σε ένα γάμο, τα πράγματα να μην πάνε όπως τα έχουμε οραματιστεί κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε καλά υπόψιν μας.
 
Αν, λοιπόν, ετοιμάζεστε να παντρευτείτε ή έχετε ήδη παντρευτεί, δείτε παρακάτω μερικά μυστικά για τον γάμο.
 
1. Όσο έντονη κι αν είναι η αγάπη, μπορεί να μην κρατήσει και για πάντα
 
Μπορεί να το έχετε ακούσει εκατομμύρια φορές και να μην πιστεύετε ότι ισχύει στην δική σας περίπτωση, αλλά πόσες φορές δεν ακούσαμε για ζευγάρια που χώρισαν επειδή είχε χαθεί η φλόγα; Μπορεί να μας φαίνεται απίστευτο ότι κάποια στιγμή παύουμε να είμαστε ερωτευμένοι, αλλά ίσως ακόμα κι αυτό να χρειάζεται για να μάθουμε τι σημαίνει η αληθινή αγάπη, η οποία προφανώς δεν είναι ακριβώς όπως παρουσιάζεται σε χολιγουντιανά σενάρια.
 
Να είστε έτοιμοι όταν φτάσετε σε εκείνο το σημείο που αισθάνεστε για τον άλλον εντελώς διαφορετικά από ό,τι στην αρχή, γνωρίζοντας έτσι πως κάτι τέτοιο δεν σηματοδοτεί το τέλος του γάμου σας αναγκαστικά.
 
2. Η αγάπη εξελίσσεται με διαφορετικούς τρόπους
 
Έχοντας αυτό κατά νου, πρέπει να καταλάβουμε τον τρόπο που μεγαλώνει η αγάπη μέσα μας, παίρνοντας διαφορετικές μορφές. Δεν χρειάζεται να είμαστε προσκολλημένοι σε κάποιον για να έχουμε έναν ευτυχισμένο γάμο.
 
Η αληθινή αγάπη χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια και πρέπει να καλλιεργηθεί σκληρά προτού δώσει καρπούς. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είτε ερωτεύεσαι αμέσως είτε δεν είσαι ερωτευμένος, απορρίπτοντας όλα τα ενδιάμεσα στάδια. Αφήστε τον γάμο σας να σας ωριμάσει και μην υπεραναλύετε τα κακά σημάδια ή μην αμφισβητείτε την αγάπη σας όταν τα πράγματα μεταξύ σας αρχίζουν να αλλάζουν.
 
3. Η χημεία δεν θα υπάρχει για πάντα
 
Αποδεχθείτε το γεγονός πως κάποια στιγμή μπορεί να μην ελκύεστε από τον σύντροφό σας. Η σωματική χημεία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την κοινωνία που ζούμε, γιατί έχει συνδεθεί υπερβολικά με το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης. Έτσι, πολλές φορές, πιστεύουμε πως αν πάψουμε να θεωρούμε τον άλλον γοητευτικό, θα πάψουμε και να τον αγαπάμε. Μέσα σε ένα γάμο, υπάρχουν περίοδοι αμφιβολιών και είναι απόλυτα φυσικό να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ακόμα αγάπη.
 
Το επίπεδο της σωματικής χημείας διαφοροποιείται κατά καιρούς, γι’αυτό μην πανικοβάλλεστε και θέτετε τη σχέση σας σε κίνδυνο όποτε προκύπτει αυτή η αμφισβήτηση.
 
4. Θα πρέπει να δείχνετε την αγάπη σας, ακόμα και όταν δεν θέλετε
 
Τα πράγματα δεν θα είναι πάντα ροζ κι όμορφα, αυτό το ξέρουμε καλά. Αντιμετωπίστε τις δύσκολες καταστάσεις, αφήνοντας πίσω τον εγωισμό σας, όπως θα έκανε ένα παιδί που δεν μπορεί να κρατήσει καμία κακία. Τσακωθήκατε; Φτιάξτε στο σύντροφό σας ένα τσάι. Τα συναισθήματά μας στη διάρκεια της μέρας μπορεί να είναι μεταβλητά, μπορεί να υπάρχει λύπη, θυμός, ζήλεια, αλλά αν θέλουμε ο γάμος να επιζήσει πρέπει πού και πού να καταπίνουμε την περηφάνια μας και να ενδίδουμε σε μικρές έστω πράξεις αγάπης.
 
Οι μικροί καυγάδες που παραμένουν ανεπίλυτοι πολλές φορές συσσωρεύονται μέσα μας και μας κάνουν να σκεφτόμαστε σαν μονάδες. Δεν πρέπει, όμως να ξεχνάμε ότι είμαστε ομάδα.
 
5. Ο έγγαμος βίος είναι ένα ταξίδι
 
Μπορεί να νιώσατε ότι ο στόχος επετεύχθη μόλις παντρευτήκατε, αλλά στην πραγματικότητα όλα ξεκινάνε τώρα. Ο γάμος είναι μια πρόκληση που μας βοηθάει να ωριμάσουμε τόσο μέσα στη σχέση μας όσο και σαν ανεξάρτητες οντότητες.
 
Θα υπάρξουν, σίγουρα, στιγμές που θα πυροδοτήσουν αρνητικά ή θετικά συναισθήματα. Να είστε βέβαιοι ότι θα είναι για καλό και όχι για να σας γονατίσουν. Αν τις χειριστείτε σωστά, θα απολαύσετε τους καρπούς που προσφέρει ο γάμος και θα διδαχθείτε χιλιάδες τρόπους να ωριμάσετε σαν άνθρωποι.
 
Θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλετε απλά να ανοίξετε την πόρτα και να σηκωθείτε να φύγετε. Αλλά μένοντας και παλεύοντας, έχουμε να μάθουμε πολλά περισσότερα.
 
6. Αν ένας γάμος χρειάζεται δουλειά, δεν σημαίνει ότι έχει καταστραφεί
 
Μπορεί να μεγαλώσετε σε μια οικογένεια δεμένη, οπότε είναι πιθανό να αναζητάτε τις ίδιες εικόνες και στον δικό σας γάμο. Λάβετε, όμως υπόψιν, ότι κάθε γάμος είναι ξεχωριστός. Το να συγκρίνετε τον γάμο σας με άλλους, θα σας προκαλέσει μόνο άγχος και απογοήτευση αν πιστεύετε ότι ο δικός σας γάμος κάπου πάσχει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι απέτυχε ή αξίζει λιγότερο.
 
Μάλιστα, πολύ συχνά, όσο τέλειος κι αν δείχνει ο γάμος άλλων ανθρώπων, δεν αποκλείεται να έχει τα προβλήματά τους που μόνο οι δυο σύντροφοι γνωρίζουν και παλεύουν. Κρατήστε στο μυαλό σας αυτή τη σκέψη όταν έρθει η ώρα που θα σκεφτείτε ότι κάτι δεν πάει καλά.
 
7. Τα παιδιά προκαλούν άγχος στο ζευγάρι και προβλήματα στη σχέση
 
Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο στον κόσμο από το να αποκτά κανείς παιδιά. Κι όμως, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες περιόδους κρίσεων που ίσως αντιμετωπίσει ένας γάμος. Καλό θα ήταν να το περιμένετε και να πράξετε ανάλογα. Σιγουρευτείτε ότι εκτός από τα παιδιά σας, αφιερώνετε χρόνο και στη σχέση σας, ώστε να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας γιατί ξεκινήσατε την κοινή σας ζωή με αυτόν τον άνθρωπο.
 
Είναι μια μεγάλη παγίδα να αρχίσουμε να αδιαφορούμε για τον σύντροφό μας, επειδή ήρθε στη ζωή μας ένα παιδί. Πρέπει πάντα να εξασφαλίζετε λίγο ποιοτικό χρόνο για τον σύντροφό σας.
 
8. Η σωματική επαφή πρέπει να είναι πρωτίστως επικοινωνία για να αντέξει στο χρόνο
 
Το σεξ στον γάμο είναι ένας ζωτικός τρόπος να δείξουμε την αγάπη και την εκτίμησή μας στο σύντροφό μας. Έχει να κάνει με το δούναι και το λαβείν, με την επικοινωνία, το ψυχικό δέσιμο κι όχι τον τρόπο με τον οποίο αποσπάμε ασφάλεια, επιβεβαίωση ή εδραιώνουμε την κυριαρχία μας στον άλλον. Μπορεί με τα χρόνια το σεξ να φθίνει ή να διαφοροποιηθεί, αλλά αν θυμηθείτε να είστε πάντα ειλικρινείς και ανοιχτοί στη συζήτηση, τότε όλα θα πάνε καλά.
 
9. Ο γάμος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την επικοινωνία
 
Η αληθινή και τίμια επικοινωνία είναι το κλειδί ενός επιτυχημένου γάμου. Τα συναισθήματα και τα μυστικά που κρατάμε κρυφά μόνο την καταστροφή μπορούν να φέρουν. Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα αισθήματά σας και πώς να τα επικοινωνείτε στο σύντροφό σας, χωρίς να τον κατηγορείτε. Όχι μόνο θα νιώσετε να αποφορτίζεστε, αλλά θα έχετε έναν αληθινό γάμο που θα σας απαλλάσσει από το στρες. Θέλει σίγουρα δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο.
 
10. Ποτέ μην πιστέψετε ότι ένας γάμος φέρνει την ευτυχία
 
Τείνουμε να πιστεύουμε ότι ο γάμος φέρνει την πλήρωση και μας ολοκληρώνει. Αυτό από μόνο του μπορεί να φορτίσει αρνητικά έναν γάμο και να προκαλέσει στρες μέσα στη σχέση. Μόνο αν είμαστε εμείς οι ίδιοι καλά θα μπορέσουμε να έχουμε και έναν ευτυχισμένο γάμο. Κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν φέρνει την ευτυχία. Η ευτυχία έρχεται από μέσα μας πρώτα, από εμάς τους ίδιους.
 
Ο γάμος μπορεί να αποβεί προβληματικός αν ανακαλύψουμε ξαφνικά ότι παντρευτήκαμε και δεν μας έκανε τελικά ευτυχισμένους. Βλέψεις σαν αυτές μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα ή και την οριστική διάλυση ενός γάμου. Σιγουρευτείτε ότι είστε πραγματικά ευτυχισμένοι και απελευθερώστε το στρες για να μπορέσει κι ο γάμος σας να σας φέρει την πολυπόθητη ευτυχία.

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button